Ana içeriğe atla

Git Server Otomatik Tamamlama Aktifleştirme - MAC Unix

Git Server’ı Mac veya Unix benzeri işletim sistemlerinden birinde kullanıyorsanız otomatik tamamlamayı kullanabilmek için birkaç işlem yapılması gerekiyor. Öncelikle Github’dan otomatik tamamlama için gerekli paketi indirelim. Bunun için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.
cd ~ //Bunu otomatik tamamlama kütüphanesinin yükleneceği konum için yapıyoruz.  
cd curl -OL  https://github.com/git/git/raw/master/contrib/completion/git-completion.bash 

Git Server, Otomatik Tamamlama Onayı, Git Auto Completionyazdıktan sonra otomatik tamamlama eklentisini yüklenecektir. ls –la yaparak git-completion.bash dosyasının yüklenip yüklenmediğini test edebilirsiniz. Resimdeki gibi bir görüntü olması gerekiyor. Eğer başarılı şekilde yükleme yapıldı ise otomatik tamamlamanın aktif hale gelebilmesi için birkaç işlem daha yapılması gerekiyor. 
Bundan sonra sırasıyla aşağıdaki komutu çalıştırın

mv ~/git-completion.bash ~/.git-completion.bash 

Bu komut normalde gerekli değildir. Ama dosya düzeninizin daha kullanışlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer bu işlemi yapmadıysanız son işlem olan Shell scriptini yazarken dosya konumunuz ismi de yüklediğiniz gibi olacaktır. 
Bundan sonra yapacağımız işlem .bash_profile’ye bu kütüphaneyi tanıtmak olacaktır. Bunun için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. İster .bash_profile’nin bulunduğu konuma gidip bu dosyası istediğinin görüntüleme arasını kullanarak, isterseniz de komut satırını kullanarak aşağıdaki değişiklikleri uygulayın. Ben komut satırından, nano kullanarak bu işlemleri yapacağım. Bunun için aşağıdaki komutları çalıştırıyorum.

nano .bash_profile
.bash-profile içindekiler görüntülenecektir. Buraya aşağıdaki Shell-scripti ekleyeceğiz. 
if [-f ~/.git-completion.bash]; then
source ~/.git-completion.bash
fi 
Bu komutları yazıp kaydedip çıkın. Yazılan komut basitçe otomatik tamamlama kütüphanesinin konumu ile ilgili bilgiyi .bash_profile eklemenize yardımcı olur. 
İşlemleri sırayla yaptıysanız artık otomatik tamamlama kullanılabilirdir. Otomatik tamamlama kullanımı ile ilgili ipuçları ve detaylı anlatımı için buradaki makaleyi inceleyebilirsiniz. 

Bu konuda sorularınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. En kısa sürede yanıtlamaya çalışacağım…
Kolay Gelsin…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4