Ana içeriğe atla

Blog Başlığının Makale Başlığından Önce Gözükmesi Sorunu ve Çözümü - Blogger

Blogger Logo
Blogger'da yeni blog açmış çoğu kişinin karşılaştığı sorunlardan bir tanesi arama motorlarında ve sosyal medya paylaşımlarından blog başlığının makale başlığından önce gözükmesidir. Küçük isimli bloglar için önemli gibi gözükmese de özellikle blog ismi uzun olan bloglar için bu durum çok ciddi sıkıntı oluşturmaktadır. Bunun nedeni de arama motorlarının belirli uzunluklarda karakter gösterdiği için çoğu zaman blog isminden dolayı insanlar makale başlığının ne olduğunu göremez ve bu yüzden de izleyici kitleniz azalabilir.


Bu kısa makalemizde makale başlıklarının blog isminden önce gözükmesinin sağlamak için izlemeniz gereken adımları anlatacağım.Öncelikle belirtmem gerekiyor ki yapmanız gereken çok küçük bir değişiklik olacak.Anlatılan adımları doğru yaparsanız bloğunuz google'de indexlendiğinde ve facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya hesaplarında yazılarınızı paylaştığınızda makale başlığınız blog isminden önce gözükecektir. 
Önemli Not: Bazen sosyal medya hesaplarında daha önce paylaştığınız yazılar için bu işlemden sonra da blog başlığı halen makale başlığından önce gözükebilir. Bu sorunu çözmek için de tarayıcı geçmişini temizleyip tekrar denerseniz sorun çözülmüş olacaktır.
Gelelim makale başlığını blog başlığından önce göstermek için izlemeniz yola.
Blogger menüden Şablona tıklayın ve buradan Html Düzenle butonuna tıklayın. Kaşınıza web sitenizin kodları gelecektir. Hemen gözünüz korkmasın çünkü basit değişikler yapacağız. Burada aşağıdaki satır kodları bularak bir sonraki kısımda verilen kodlarla değiştirin.


<title><data:blog.pageTitle/></title>

Yukarıdaki satırdaki kodlar genelde yukarıda head kısmından sonra gelir. Bulduysanız bu kodları kaldırıp yerine aşağıdaki kodları yazın.


<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title>
</b:if>

Yukarıda anlattığım değişikliği yaptıysanız, yazıda da bahsettiğim gibi makale başlığınız artık blog isminden önce görünmeye başlayacaktır. Ama google'da böyle gözükmesi biraz zaman alacaktır. Bunun için bloğunuzun indexlenmesini beklemek zorundasınız. 
Tekrar vurguluyorum ki, bu değişikliği yapmanıza rağmen halen sosyal medyada aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız tarayıcınızın geçmişini silip tekrar denerseniz sorun çözülmüş olacaktır.

Özetle makale başlığını öne taşımak bu kadar kolay. Konuyla alakalı halen sıkıntı yaşıyorsanız bize yazabilirsiniz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4