Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ANANAS'ın Hiç Duymadığınız FAYDALARI - Bromelain Nedir?

BROMELAIN-Aynı zamanda ANTIENFLAMATUAR (iltihap önleyici/giderici) etkisi bulunan bromelain enzimi, ananasın proteolitik enzimleri olan bromelin A ve B nin karışımıdır. Protein ayrıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir enzimdir. Bromelin enzimi proteinlerin vücutta kullanılabilir hale gelmesini sağlar. Bromelain Faydaları: * Ananasta bulunan protein sindiren enzimlerin karışımı olan bromelain sindirime ve enflamasyonun giderilmesine yardımcıdır.

Kanseri Yok Eden Melatonin Mucizesi: "Gençlik Ve Sağlık İksiri Karanlıkta Saklı"

MELATONİN… sizi kanserden koruyan; kanser engelleyici; kanseri yok eden hormon… Sadece karanlıkta salgılanan bu hormon, hücre yenilenmesinden; DNA onarımı ve vücudun ihtiyacı olan tedaviyi sağlamasına kadar pek çok önemli görevde bulunuyor… Bir de üstüne yaşlanmayı geciktirici etkisi de var. Bütün bu nedenler dahilinde, gece uykusu, karanlıkta uyumak çok önemli. Bu hormonun körler üzerindeki etkilerini araştıran bilim insanları; körlerin hayatları boyunca kanserden korunduklarını keşfetmişler. Yani, körlerde olmayan belki de tek hastalık kansermiş. Bunun da, onların ışığa duyarlı olan hücrelerden mahrum olmaları dolayımıyla; sürekli salgılanan bir melatonin hormonuna maruz kalmaları ile ilgisi var… Yani gece uykusunu alınız ve melatoninin bütün o koruyucu/onarıcı/tedavi edici etkilerinden yararlanınız efendim… Ek Bilgiler:

Hadım Edilecek Erkekler

Masumları korumak için kurduğu gizli örgüt, bu gün nerelere gelmişti… Kendisi bile, bu oluşumun; bu denli kısa süre içinde, bu kadar çok üye toplayabileceğini düşünmemişti.  Sonra geçmişinden, çocukluğundan ve yirmili yaşlarından kareler eski bir film şeridi gibi geçti gözlerinin önünden. Şimdi, karşısında elleri ve bacaklarından iki uzun direğe bağlanmış halde duran sosyopat sapığı incelerken, içinde en ufak bir acıma kırıntısı bile yoktu. Hemen yanında duran Immortal, Telâbeera'nın gözlerine pür dikkat bakarken, 

İltahapla Savaşan İlaçlar - Antienflamatuvar

Antienflamatuvar ('antienflamatuar, antiinflamatuar), iltahapla savaşan ilaçlar daha doğru bir tanımlama ile, yangı önleyici ilaçlardır.. Herhangi bir maddenin iltihap azaltıcı özelliğine binaen verilebilecek isimdir. İşte antienflamatuar etkiye sahip bitkilerden bazıları: Arnica(dağ kestanesi, öküz gözü vb) Autumn saffron(safran) Boswellin(günlük, akgünlük) PAPATYA ÇAYI Bromelain(ananasta bulunan bir enzim) Cayenne Pepper (Capsaicin, kayen meyvesi) Cleavers(yoğurt otu) Curcumin(zerdeçal) Devil’s claw(şeytan pençesi) German chamomile(papatya ekstratı) Ginger veya Zingiber Officinalis(zencefil)

Windows Kilitleme Kısayolu

Windows işletim sisteminde kilitleme işlemi bilgisayarı kapatmadan sadece şifre ekranına yönlendirme işlemidir. Açılmış programları kapatmadan ve uyku moduna geçmeden sadece şifre girişi ekranına yönlendirir. Bir anlamda windows işletim sisteminde kilitleme işlemi güvenlik prosedürüdür. Örneğin çok kişinin bir arada çalıştığı ofislerde sigara içmeye gittiğinizde kullanacağınız işlemlerden biridir. Çoğu kişi genelde bu basit güvenlik önlemini umursamaz ve benim saklayacak bir şeyim yok der. Oysa önemli olan nokta sizin bilgisayarınızdan yapılmış olan işlemler için sizin sorumlu olmanız ve bu yüzden de fikrimce her bilgisayardan uzaklaştığınızda almanız gereken küçük bir önlem...

Windows'da Uzak Masaüstü Kısayolu

Windows İşletim sisteminde birçok işlemin kısayolları vardır ve bu kısayolları bilmek işlerinizi kolaylaştırır. Buna rağmen önemli noktalardan bir tanesi de bu kısayolların unutulması sorunudur. Aslında sürekli tekrarla ve çok kullanımda akılda kalsa da uzun aralıklarla kullandığımız kısayollar aklımızda kalmaz. Bu kısayollardan bir tanesi de Uzak Masaüstü Bağlantısı için kullanılan kısayoldur. Özellikle yazılımla uğraşan kişilerin çok kullandığı bir komut olan uzak masaüstü kısayoluna için windows çalışıtır kutucuğuna mstsc yazmanız yeterlidir. Ayrıca WINDOWS + R düğmesi de Windows Çalıştır'ın kısayoludur.

Full Stack Developer Nedir?

Full Stack Developer kavramı Yazılım, bilgisayar, bilişim iş ilanlarında sıkça karşılaşılan bir terimdir. Türkçe diline çevrildiğinde çok anlamlı olmadığı için ben de çevirmeyi denemeyeceğim ve zaten bu makalemin amacı de Full Stack Developer'ın iş tanımlarının ne olduğunu açıklamaktır. Full Stack Developer Nedir? "Full Stack Developer Nedir?" sorusunun yanıtı için isminden biraz uzaklaşmak gerekir. Bunun için web uygulamalarının genel yapısına bakmamız lazım. Günümüz web uygulamalarınıda genelde yazılımlar front end ve back end bir birinden ayrıştırılarak geliştirilir.( Bu durum Asp.net, PHP ve başka sunucu bazlı diller için geçerli değil. Genelde service tabanlı web uygulamarı için geçerlidir. Özellikle popüler JavaScript kütüphaneleri sayesinde giderek artan bir tercih oranına da sahiptir.) 

C# String Reverse (Ters Çevirme) İşlemi

C# programlama dilinde string işlemine direkt olarak Reverse fonksiyonu uygulanabilse de bu işlem istenilen sonucu vermez. Kısaca bahsetmemiz gerekirse de string reverse işlemi bir metni ters çevirme işlemidir. Örneğin Alizade metninin ters çevrilmiş hali olan edazilA olacaktır. Bu kısa makalemizde C# programlama dilinde bir metninin tersini elde etmek için yöntemlere değineceğiz. Bu makalemizde 2 hazır fonksiyonla string reverse işleminin nasıl yapılacağını anlatacağım. Tabiki bu işlemler dışında binlerce yöntem yazılabilir. Ama önemli olan bu işlemin çok kısa sürede yapılmasıdır. Örneğin metin üzerindeki for döngüsüyle de karakterleri tersten okuyup yazabilirsiniz. Ama dediğim gibi önemli olan bu işlemin kısa sürede yapılmasıdır. Bu açıdan bakıldığında string reverse işlemi için kod kütüphanenize aşağıda anlatacağım iki yöntemi yazmanızı tavsiye ederim.

NuGet - 'System.AggregateException'

Visual Studio ortamında NuGet 'tan paket almaya çalışırken karşılaşabileceğiniz hatalardan bir tanesi System.AggregateException, yani aşağıdaki hatadır. Bu hata için Visual Studio ortamında gösterilen mesaj aşağıdaki mesaja benzer bir mesaj olacaktır. Severity Code Description Project File Line Suppression State Error Exception 'System.AggregateException' thrown when trying to add source 'http://packagesource'. Please verify all your online package sources are available. Sizdeki adresin değişikliğine bağlı olarak http://packagesource kısmında değişiklik olacaktır... Bu hatanın oluşmasının temel nedeni ise genelde NuGet 'ın paketleri indirdiği linkin yanlış olması ile alakalıdır. Bunun çözmek için Visual Studio ortamında aşağıdaki yolu izleyin

CSS - Çarpı(Kapatma) Butonu Tasarlamak(Resim Kullanmadan)

Web sitesi tasarlarken özellikle modallar veya açılan pencere içinde ihtiyaçlardan bir tanesi de çarpı butonudur. Bu makalemizde çarpı işaretli butonun tasarımını anlatacağım. Genel tasarımı kullanarak sizde buna göre renkleri kendinize göre dizayn edebilirsiniz. Eğer projenizde bootstrap kullanıyorsanız burada close clasını da kullanacağız. Eğer bootstrap kullanmıyorsanız aşağıdakı close sınıfı kodlarını öncelikle css dosyanıza ekleyin.

Blog Başlığının Makale Başlığından Önce Gözükmesi Sorunu ve Çözümü - Blogger

Blogger'da yeni blog açmış çoğu kişinin karşılaştığı sorunlardan bir tanesi arama motorlarında ve sosyal medya paylaşımlarından blog başlığının makale başlığından önce gözükmesidir. Küçük isimli bloglar için önemli gibi gözükmese de özellikle blog ismi uzun olan bloglar için bu durum çok ciddi sıkıntı oluşturmaktadır. Bunun nedeni de arama motorlarının belirli uzunluklarda karakter gösterdiği için çoğu zaman blog isminden dolayı insanlar makale başlığının ne olduğunu göremez ve bu yüzden de izleyici kitleniz azalabilir.

BİZ GÖNÜL VERENLERİZ

Severiz, sevgimizi yeşertiriz, Küçücük kalplere sevgi ekenler deniz, Biz Nurcan, nura can katan, Biz Betül, Sinem, Ayşe'leriz, Leyla'yız, Mecnun'uz, Aslı, Kerem'iz Masum bakışları güldürenleriz, Biz özel eğitime gönül verenlerdeniz, Biz aklı büyüklerin aklı, Kalbi kocamanların kalbiyiz. Saf tohumlara toprak oluruz, Demet, demet çiçekleriz, Gelecekte dolu arzularız, dilekleriz, Mustafa'yız, Tümay'ız, Baş öğretmenin neferleriyiz. Biz Mehmet'ciğiz, Geleceğe asker yetiştiririz, Biz; İlknur'uz, Sinem'iz, Sinelere can oluruz, Biz bayramız, gönüllere bayram oluruz, Kuzeyden esen rüzgarız, Engin denizlere yelken açarız, Azmederiz, yılmayız, yıldırmayız, Biz gönül verenleriz... Yazan Azimet YEĞİN 04.01.2017 Manisa

Visual Studio "The operation could not be completed. Sistem Belirtilen Yolu Bulamıyor" Hatası ve Çözümü

Bu makalemizde Visual Studio ortamında çalışırken zaman zaman karşılaşabileceğiniz bir hata olan "The operation could not be completed. Sistem Belirtilen Yolu Bulamıyor" hatasını inceleyeceğiz ve bunun çözümü için yapmanız gereken işlemleri açıklayacağız. Öncelikle belirtmem gerekiyor ki bu hata mesajı spesifik olarak sadece bir yanlış işlem sırasında oluşan bir hata değildir. Bu yüzden yapmaya çalıştığınız işlemlerden bağımsızdır.Çözümünü makalenin devamında anlatacağım. Ama öncelikle bu hatayla ilgili kısa bilgi vermen gelecekte bu hata ile karşılaşmanız durumunda nasıl çözüm üreteceğiniz konusunda size yol gösterici olacaktır.

"Windows Bu Diske Yüklenemez. Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde" Hatası Ve Çözümü

Windows Bu Diske Yüklenemez. Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde Hatası Bilgisayar format atarken disk ayrıştırma işlemlerine geldiğinde sıkça karşılaşılan hatalardan bir tanesi "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde" hatasıdır. Windows bu diske yüklenemez hatasının oluşma nedenlerinden bir tanesi sabit diskin yanlış bölünmesi ve ya sistem tarafından oluşturulmuş olan disk bölümlerinden birini silinmesi olabilir. Bu yüzden bu hata ile karşılaşmamak için windows disklerini silerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Diğer önemli noktalardan bir tanesi de bu hatanın çözümü için anlatacağım yöntem de tüm disk alanlarının biçimlendirilmesi gerekecektir. Zira Microsoftun sitesinde de Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için bu çözüm önerilmiştir. Makalenin ilerleyen kısımlarında disklere format atmadan önce eğer önemli dosyalarınız varsa bunları nasıl depolayacağınızı da anlatacağım.